Мед Атлант

Чехія з 25 жовтня забороняє в’їзд росіянам за туристичними й студентськими візами

Уряд Чехії в середу ухвалив рішення про посилення візових обмежень для російських громадян,  також підтримку навчання білоруських та українських студентів у чеських вишах.

Про це повідомляють на сайті міністерства закордонних справ Чехії.

Тоді як в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики та на людей, які просто йдуть на роботу, до Чехії через міжнародний аеропорт щодня прибуває до 200 громадян російської федерації. Саме тому ми домовилися, що тим російським громадянам, які в’їжджають на чеську територію через зовнішній Шенгенський кордон – зокрема наш міжнародний аеропорт – з метою туризму, спорту чи культури, тепер буде відмовлено у в’їзді, – сказав глава чеського МЗС Ян Ліпавський.

Рішення набуде чинності з 25 жовтня і стосуватиметься російських подорожувальників із чинною шенгенською візою, виданою будь-якою країною-членом ЄС.

Таким чином, Чехія приєдналася до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які закрили свої кордони для російських туристів у попередні тижні.

Водночас уряд Чехії дозволив студентам із України вступати до чеських університетів, навіть якщо вони отримали тимчасовий захист в іншій країні ЄС, а білоруським студентам – дозволив приїжджати на чеську територію.

Ми хочемо надати якісну європейську освіту тим, кого переслідують з політичних мотивів, і тим, хто налаштований змінити нинішні недемократичні умови у своїй країні, – додав глава чеської дипломатії.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...