Мед Атлант

В селі Маркова Солотвинської ТГ відкрили підрозділ місцевої пожежної команди. ФОТО

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисників та захисниць України, у селі Маркова Солотвинської ТГ, відкрито підрозділ місцевої пожежної команди.

Даний підрозділ створений завдяки співпраці з польським фондом міжнародної солідарності, в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», в рамках якого місцева пожежна команда отримала формений одяг, спеціальне обладнання та спорядження, а також завдяки зусиллям місцевої влади та підтримці Головного управління ДСНС України в області, яке надало для потреб підрозділу пожежний автомобіль.

У заходах з нагоди відкриття підрозділу місцевої пожежної команди взяв участь Віталій Ільчишин Заступник Голови Івано-Франківської ОДА, який зазначив, що Прикарпаття активно розвивається у напрямку створення підрозділів добровільних і місцевих пожежних формувань, адже станом на сьогодні вже створено 36 підрозділів місцевої пожежної охорони та 8 добровільних пожежних команд.
 З вітальним словом звернувся і депутат Верховної ради – Василь Вірастюк, який відмітив важливу роль рятувальників, особливо у теперішній складний для України час і побажав новоствореній команді якнайменше тривожних викликів.
На скільки важливий захист і безпека, ми добре зрозуміли, адже зовсім недавно і Івано -Франківщина піддалася ракетним обстрілам і на місце першими прибули рятувальники, які в найкоротший термін ліквідували пожежу, що виникла через вручання ракет. Створення таких підрозділів- це впевнений крок до безпеки, – у своєму виступі зазначила депутатка обласної ради Олексадра Федорчак .
Місцева пожежна команда села Маркова, обслуговуватиме 3 населені пункти – Манява, Маркова та Бабче, а це понад 5 тисяч громадян Солотвинської громади, спокій яких будуть забезпечувати вісім добровольців з-поміж місцевих жителів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...