Мед Атлант

Працівники Івано-Франківської обласної клінічної лікарні сплели понад 80 маскувальних сіток на передову

З кінця березня 2022 року працівники Івано-Франківської обласної клінічної лікарні сплели для військових на передову понад 80 маскувальних сіток.

Як колектив медзакладу поєднує роботу та виготовлення необхідних для бійців речей, йдеться у матеріалі Суспільного.

Ольга Курилець, яка працює в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні помічницею лікаря-епідеміолога, каже, що сітки в медзакладі працівники виготовляють у вільний від роботи час.

Коли ти сидиш і гортаєш новини в телефоні, надходять депресивні та погані думки. Щоб якось відволіктися і зробити щось корисне, ми вирішили за можливості приходити сюди і працювати над сітками, — розповідає Ольга Курилець.

Станки, на які натягують основу, змайстрували працівники господарської частини обласної лікарні. Необхідні для плетіння матеріали закуповують коштом колективу.

За словами Ольги Курилець, для сіток беруть непромокаючу тканину.

Ми намагаємося заощадливо використовувати тканину, не допускаючи перевитрат. Хочемо, щоб сітки максимально маскували транспорт, зброю або особовий склад, аби їх не помітили з повітря ворожі дрони, — пояснює лікарка.

Якщо є необхідні матеріали, то сітку виготовляють за два дні. Ольга Курилець каже: іноді процес затягується, оскільки потрібно тижнями чекати на тканину.

Плетіння маскувальної сітки розпочинають з натягування основи на станки. Потім ріжуть тканину на стрічки завширшки 3-4 см. За цей процес відповідає прибиральниця лікарні Зена, яка з перших днів приєдналася до ініціативи.

На готових смужках роблять надрізи, щоб надалі їх можна було зафіксувати на основі. Опісля відтворюють попередній ряд, щоб візерунок чергувався.

Допомагає виготовляти маскувальні сітки й прибиральниця Галина Матіяш. У жінки на передовій служать двоє зятів.

Маємо вільну хвилинку — біжимо плести сітки й допомагати Збройним силам України. Як-то кажуть: хто чим може — тим і допомагає. Віримо в ЗСУ та близьку перемогу, — ділиться Галина Матіяш.

Працівники медичного закладу також навчилися виготовляти різновид сіток, який шиють із частин. Таких за день можуть створити дві-три.

Замовлення працівники Івано-Франківської обласної клінічної лікарні отримують від військових, їхніх родичів та волонтерів. Незабаром нову партію маскувальних сіток відправлять бійцям на передову.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...