Мед Атлант

В Івано-Франківську відбувся вечір пам‘яті, присвячений 80-річчю створення УПА

В Івано-Франківську відбувся вечір пам‘яті, присвячений 80-річчю створення УПА та 95-літтю членкині ОУН, зв’язковій УПА, поетесі Катерині Мандрик-Куйбіді.

Про це повідомляє міський голова Івано-Франківськ Руслан Марцінків.

Тема національно-визвольної боротьби була актуальна в 40-50 роки й сьогодні. Така знакова постать Катерини Мандрик-Куйбіди має стати для нас зразком патріотизму та відданості. Адже ця сильна жінка була довгі роки політично ув’язненою за свої проукраїнські погляди, незламність духу та віру в свій народ, які вони пізніша вилила в проникливу поезію. Нещодавно нам вдалося викупити підпільний архів Марка Боєслава, який буде оприлюднений: скоро вийде книжка. Наше завдання – обов‘язково створити антологію наших підпільних поетів і письменників. Бо це насправді найкраща реклама національно-визвольної боротьби, – йдеться у повідомленні.
У рамках заходу разом з головою Братства ОУН-УПА Богданом Боровичем вручили відзнаки «80 років УПА»:
  • заслуженій членкині Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім. Генерала Романа Шухевича – Марії Солодчук;
  • засновникам молодіжної генерації Братства ОУН-УПА ім. Грома: Віталію Рису, Юрію Витвицькому та Євгену Туранському.
Дякую пану Василю Куйбіді за те, що такі історично багаті вечори відбуваються навіть в складних умовах, коли ми переживаємо новітню московсько-українську війну. Та перемога обов’язково за нами – бо ми є спадкоємці сотень років боротьби за українську незалежність, – пише мер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...