Мед Атлант

Прикарпатський обласний центр служби крові отримав спеціалізовану машину за 6 мільйонів

Прикарпатський обласний центр служби крові отримав спеціалізовану машину для забору крові вартістю понад 6 млн грн.

Про це повідомляє голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.
Це перша і єдина в Україні машина, в якій всередині можна робити забір крові. Такий пересувний пункт на два крісла створений в Польщі за технологією переобладнання нового автомобіля Mercedes Sprinter. Всередині розміщено високоякісне обладнання вартістю приблизно 130 тис. дол. Забір крові можна взяти навіть у польових умовах.
Я видала розпорядження про порядок забору крові в населених пунктах нашої області, який вже успішно працює. Але тепер медичному персоналу обласного центру служби крові буде значно легше та комфортніше робити забір крові, а також доставляти кров у ті області, які першочергово приймають поранених бійців, – пише голова ОДА.
Спеціалізовану машину отримали завдяки співпраці із Ротарі клубами м. Львова “Львів-Ратуша”, м. Кракова “Вавель”, м. Плімут, США, а також американській ГО “Common man 4 Ukraine”.
Роботу над цим проєктом розпочали ще в березні.
Надзвичайно важливий день для медицини Івано-Франківщини та для нашої держави загалом. В час повномасштабної війни в Україні ми зробили особливий акцент на медичну сферу нашої області. Бо та кількість людей, яка переїхала на Прикарпаття, потребує медичного догляду та обслуговування, – йдеться у повідомленні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...