Мед Атлант

Два реанімобілі та 15 тонн гуманітарної допомоги отримав Франківськ від благодійників з Німеччини

Німецька благодійна організація «Netzwerk Maidan» (Мережа Майдан) на базі ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» передала два реанімобілі та 15 тонн гуманітарної допомоги з Європи.

Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Зокрема, передали зимовий одяг, амуніція для військових та рятувальників, медичні засоби та обладнання. Зокрема, дефібрилятори, рукавички, гінекологічні крісла, постільна білизна тощо. А також дві «швидкі», які повністю укомплектовані всім необхідним.

Допомогу привіз засновник БО Мережа Майдан Норберт Кале (Norbert Kahle), мешканець німецького міста Райне, який з початку війни допомагає українцям.

Ми знаємо, що зараз в Івано-Франківську є багато переселенців, які приїхали сюди без речей та найнеобхіднішого. Тому, ми привезли багато теплого одягу. Також є багато амуніції для військових. Солідарність нашого населення з Україною дуже висока. Ми будемо надалі різними способами допомагати цій незламній державі. А перемога України стане перемогою всієї Європи, – розповів представник БО «Мережа Майдан» Норберт Кале.

За словами головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука, це вже третя допомога від німецьких волонтерів.

Наші колеги з Німеччини нам, як друзі. За що ми щиро вдячні. Вони ініціюють передачу допомоги через наш центр тому, що це прозоро. Відповідно, за кожен отриманий вантаж ми звітуємо перед ними. Медикаменти і лікарські препарати разом з автівками поїдуть туди, де їх потребують найбільше. За декілька днів авто вирушать на Київ, а далі на Схід нашої країни. Це вже три авто від них. Тому, що перший був мерседес спрінтер, який ми влітку передали в зону бойових дій. В час, коли ворог щодня намагається нас знищити, така підтримка від справжніх сусідів, друзів вкрай необхідна, – наголосив генеральний директор ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Руслан Савчук.

Частину європейської допомоги відразу передали в дитяче відділення Івано-Франківського обласного фтизіопульмонологічного центру.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...