Мед Атлант

35-річного калушанина засудили за напад на працівника поліції

1 листопада Долинський районний суд визнав винуватим 35-річного калушанина у злочинах, передбачених ч. 4 ст. 296 та ст. 348 КК України.

Як встановив суд, обвинувачений 8 лютого 2019 року з приміщення магазину «Квітанок» у Калуші 19 разів вистрілив з пневматичної гвинтівки у вікно «Телерадіокомпанії «Калуш». Пострілами було розбито склопакет, і телерадіокомпанія припинила свою роботу того дня.

На цьому не закінчилася злочинна діяльність обвинуваченого. Під час затримання чоловік спочатку погодився прослідувати з працівниками поліції до відділку, однак, пройшовши 50 метрів, відмовився виконувати їхню вимогу та вчинив конфлікт.

У ході конфлікту вирішив за допомогою ножа типу мачете позбавити життя оперативного працівника. Він наніс декілька ударів у голову поліцейського, в результаті яких спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді ран на обличчі та правому передпліччі.

У результаті працівнику поліції спричинено тілесні ушкодження у вигляді рани в ділянці правого передпліччя, а також рану на обличчі справа, яка вважається невиправною і є тяжким тілесним ушкодженням, що знівечило обличчя.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, зізнавшись, що стріляв по вікнах радіостанції безпричинно, однак заперечив, що мав намір вбивати когось чи заподіювати тілесні ушкодження кому-небудь, а нанесені ним удари 40-сантиметровим ножем пояснив спровокованим поліцейськими конфліктом, у результаті якого він, падаючи, махав руками, в одній з яких був ніж.

До судового розгляду обвинувачений відшкодував всім потерпілим матеріальну шкоду.

В результаті колегія суддів прийшла до висновку, що виправлення обвинуваченого неможливе без ізоляції його від суспільства, та призначила йому покарання: за ч. 4 ст. 296 КК України у вигляді позбавленні волі на строк 4 роки; за ст. 348 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 9 років.

Вирок суду набере законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо не буде подано апеляційну скаргу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...