Мед Атлант

Зроби свій вклад в перемогу: прикарпатців просять економити електроенергію

Ворог нищить нашу енергетичну систему. За інформацією Президента України Володимира Зеленського на теперішній час знищено або пошкоджено близько 40% енергетичного комплексу.

Через таку напружену ситуацію в обласній військовій адміністрації просять місцевих підприємців, а також громади Прикарпаття зменшити ліміт використання електроенергії.

Тільки спільними зусиллями, ми зможемо зменшити ліміт використання електроенергії. Тому орієнтуємо бізнес та громади. Від кожного з нас залежить чи будуть в області відключення, – зазначив заступник голови ОВА Вадим Созоник.

Тим часом енергетики звернулися до всіх споживачів області із закликом самостійно і добровільно обмежити своє споживання електроенергії. За словами технічного директора «Прикарпаттяобленерго” Олега Сеника, бізнесу необхідно по можливості переносити роботу в нічний час, якщо це не можливо тоді обмежити використання електроенергії на освітлення в часи максимум, це зранку з 7:00 до 10:00, і вечірній максимум з 17:00 до 22:00.

Якщо взяти обмеження, наприклад, зменшення однією сім’єю на 100 ват це маленька потужність, але врахувати що в нашій області більше 500 тисяч побутових споживачів, то ця величина складе 50 мегават. Це потужність співрозмірна із тими обмеженнями, які вводилися під час графіків аварійних вимкнень, – повідомив представник “Прикарпаттяобленерго”.

Для цього потрібно вимкнути: електрообігрівачі, телевізори, праски, пральну машину, мікрохвильову, бойлер, освітлення.

Таке обмеження є дискомфортним, але потрібно пам’ятати, що це наш вклад в перемогу. Це дозволить нам уникнути аварійних вимкнень, – зазначив Олег Сеник.

Графіки аварійних вимкнень в Івано-Франківській області поки що не застосовуються.

Станом на сьогодні споживанням електроенергії є близьким до середньостатистичного, – каже Сеник.

В нічний час після 22:00 обмежень у використанні електроенергії немає. Енергосистема стає збалансованою.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...