Мед Атлант

Жителі Франківська скаржаться на відсутність опалення у квартирах

Жителі Івано-Франківська у соцмережах скаржаться на відсутність тепла у квартирах.

Зокрема, скарги залишають на Facebook-сторінці Служби оперативного реагування 1580. Разом із тим у коментарі Суспільному заступник головного інженера “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Іван Кедик повідомив, що теплопостачання подали до всіх будинків міста.

У будинку на вулиці Незалежності, 36 станом на 11 листопада 14:00 опалення не було. Надія Марчук, яка тут живе, розповідає, що тепло у квартири давно не подають вчасно через проблеми зі старою мережею. Жінка каже, що звикла зігріватися теплим одягом.

У нас — проблемний дім, бо він старенький. Було “заповітряно” дуже довго, а служби не могли полагодити, бо в них багато замовлень. Було і так, що з 1 грудня давали опалення. Але ми не нарікаємо, поки гріємося самі, — говорить Надія Марчук.

За словами заступника головного інженера “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Івана Кедика, проблеми з подачею тепло пов’язані з тим, що прибудинкові мережі зношені. Тому, пояснює Іван Кедик, під час запуску стаються пориви або заповітрення системи опалення. За його словами, з 8 листопада всі аварійно-диспетчерські служби міста щодня отримують понад сотню викликів.

Теплоносій подали до всіх будинків. Просто є питання: виникають пориви в багатоповерхівках. Відповідно, перекривають подачу тепла, бо ремонтують, зливають воду. Коли завершують ремонт, тоді наново подають тепло, — розповідає Іван Кедик.

Він додає, що в місті є будинки, де за два дні тричі зупиняли й відновлювали теплопостачання.

Виникав порив в одному місці. Його ліквідували, поміняли шматочок труби. Потім виникає порив в іншому місці, де є слабина, де труби зношені, — говорить Іван Кедик.

За його словами, стабільне теплопостачання в усі будинки Івано-Франківська налагодять орієнтовно впродовж двох тижнів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...