Мед Атлант

Поблизу центру франківцям безкоштовно вимірюють рівень цукру в крові. ФОТО

Сьогодні, 14 листопада, біля Івано-Франківського національного медичного університету проводяться безкоштовні вимірювання рівня глюкози в крові.

Вимірювання проводяться до Дня боротьби з цукровим діабетом.

Сьогодні всевітній День діабету, і тема діабету – це власне забезпечення інсуліном. Враховуючи, що інсулін відкритий рівно 100 років тому і тоді вперше ввели ін’єкцію, сьогоднішня тематика – це забезпечення інсуліном, – каже Оксана Марусин експерт з ендокринології.

Експертка зазначила, що не зважаючи на війну та кризові ситуації всі пацієнти були забезпечені інсулінотерапією.

Навіть в перші дні війни, коли склалась проблема – інсуліни пропадали з аптек, бо їх відправляли на Схід. Завдяки волонтерам ті два тижні катастрофи були перекриті, – розповідає Оксана Василівна.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я відправило на Франківщину глюкометри та тест-смужки, для пацієнтів з першим типом діабету. Пацієнти з другим типом також будуть забезпечені глюкометрами, йдеться про тих, хто отримує інсулін.

Ключовим моментом у розвитку цукрового діабету є стресова ситуація. Обов’язково звертайтесь до сімейний лікарім, до ендоринологів, вимірюйте свій вірень глюкози, – підсумувала експерт з ендокринології.

За годину до медиків підійшло близько сотні людей. Крім вимірювання глюкози для охочих проводять консультацію.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...