Мед Атлант

Відтепер людей з інвалідністю не пускатимуть за кордон з довідкою МСЕК

Уряд вніс зміни до правил перетину державного кордону під час надзвичайного або воєнного стану. Відтепер люди з інвалідністю не можуть виїхати в іншу країну на підставі довідки МСЕК.

Потрібне посвідчення, що підтверджує відповідний статус, або документ про призначення соціальної допомоги. Відповідні зміни до правил перетину державного кордону набули чинності 2 листопада.

Відтак з переліку документів, що дозволяють виїхати українцям за кордон під час війни, виключили довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (МСЕК). Цей документ містить інформацію про групу та причину інвалідності, однак не має даних, які дозволяють ідентифікувати людину.

Тож відтепер, аби перетнути кордон, людині з інвалідністю знадобиться один із цих документів: посвідчення, яке підтверджує відповідний статус; пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги; довідка про отримання пільг людини з інвалідністю, яка не має права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...