Мед Атлант

Франківські піротехніки знищили майже 5 тисяч вибухівок на деокупованих територіях

Майже п’ять тисяч вибухонебезпечних предметів виявлено та знищено піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення з Івано-Франківщини на звільнених від російських окупантів територіях Київської та Харківської областей.

За словами керівниці пресслужби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області Христини Перцович, протягом п’яти ротацій за участю групи піротехніків Прикарпаття від мін, снарядів і бомб розчищено майже 450 гектарів деокупованих земель.
Як розповідали наші піротехніки, ворог дуже підступний і підлий – він мінував пральні машини, дитячі іграшки, дверні ручки. Був замінований навіть ліс, пересуватися можна було лише по твердій діялянці дороги. Тому перед поверненням місцевого населення, на звільненій території мають відбутися розмінування, – зазначила Христина Перцович. – Залучені піротехнічні служби з усієї України. Для них роботи там дуже багато, – додала Перцович.

За словами керівниці пресслужби, крім піротехніків, на деокупованій Харківщині аварійно-відновлювальні роботи у складі зведеного загону вели також 49 рятувальників та 12 одиниць техніки з Прикарпаття. Зокрема, вони ремонтували та відновлювали пошкоджені ворожими ракетами приватні будинки, відновлювали об’єкти критичної інфраструктури, заклади освіти, розвозили воду та гуманітарну допомогу, а також проводили ексгумацію тіл.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...