Мед Атлант

У Франківську готові боротися з снігом: вже цієї ночі посипали мости сіллю

В межах «Чорної п’ятниці» міський голова Руслан Марцінків відвідав комунальне підприємство «Муніципальна дорожня компанія». Тут робота гуде. Василь Цюцюра – водій снігоприбиральної машини ще уночі почав прибирати місто.

Готові їхати, сипати і прогрібати. Все працює, справна машина. Уночі їздили, посипали мости сіллю. Десь в 3 години ми виїхали і так до половини шостої, – розповідає водій снігоприбиральної машини Василь Цюцюра.

МДК має 8 тракторів, 8 снігоприбиральних автомобілів, а ще техніку для прибирання тротуарів. Усього 21 одиниця. Всі машини на ходу, з пальним і готові виїжджати на вулиці міста.

У підприємства є запаси протиожеледних матеріалів. Попри те, що технічну сіль раніше закуповували з Бахмута і Соледара, у міста є запаси з попередніх періодів, до того ж постачальники також закупили солі наперед.

Закупили у вересні 2 тисячі тонн відсіву гранітного, перемішали з сіллю у відповідних пропорціях, заскладовано на складі є, ну і є ще трохи залишок з попередніх періодів. Зараз оголосили закупівлю солі технічної. Маємо надію, що закупівлі пройдуть успішно і встигнуть то привезти, – пояснив директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

Ще 7 років тому в тодішнього підприємства КП ДРЕУ було не більше 4-х одиниць снігоприбиральної та розчищувальної техніки. За ці роки, каже міський голова Руслан Марцінків вдалося збільшити автопарк у 5 разів. І це при тому, що комунальне підприємство виділило кілька машин для потреб ЗСУ.

Найголовніше, що ми забезпечили пальним, є сіль і ми зберегли автопарк. Так у нас частину машин забрали на потреби ЗСУ, але завдяки тому, що ми майже щороку купляли нові автомобілі, ми маємо сьогодні більш-менш достатню кількість техніки для прибирання міста Івано-Франківська. Найбільшу увагу ми приділяємо на ті маршрути, де їздить громадський транспорт, але інші вулиці теж будуть прибиратися, – запевнив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Кількість техніки та працівників достатньо. Як і посипних матеріалів, яких, до слова, на повний зимовий період для Івано-Франківської ТГ необхідно понад 5 тисяч тонн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...