Мед Атлант

Українців просять підписати петицію для отримання громадянства України воїну ЗСУ

На сайті президента України зареєстрували електронну петицію про надання громадянства України воїну 108 батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади Олексію Васильєву.

Захисник — родом з Республіки Бурятія (Росія) та наразі захищає Україну від окупантів з російським паспортом. Про це на Facebook-сторінці повідомив дядько бійця, український автор Дорж Бату (Андрій Васильєв).

У своєму дописі він просить справедливості для свого небожа, який служить у лавах Збройних сил України.

“Я не буду пояснювати, для чого нам потрібна справедливість, інакше, рівно вісім років тому, українці б не вийшли на Майдан. Але Майдан стався, бо українці хотіли справедливості. Саме тому сьогодні ми відзнаічаємо День Гідності і Свободи. Тож сьогодні я попрошу у вас не грошей на ЗСУ, а справедливості”, — пише Дорж Бату.

У 2009 році Олексій переїхав з Улан-Уде в Україну, а саме — в Івано-Франківськ. Тут вивчив українську, отримав фах актора та працював діджеєм.

“Ціною крові і власного здоров‘я він захищав Київську область і схід. Dura lex, sed lex — щойно в нього завершиться контракт із ЗСУ, згідно з законом України, Олексій втратить підстави законно перебувати на території країни, ку він захищав”, — пише Дорж Бату.

Електронна петиція має набрати 25 тисяч голосів за 90 днів, щоб її розглянув Президент України. Наразі проголосували 879 людей та залишилося 85 днів. За посиланням — електронна петиція про “Надання Олексію Васильєву — громадянину Росії (республіка Бурятія) , який захищає Україну у складі ЗСУ, громадянства України”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...