Мед Атлант

При найгіршому сценарію лікарня зможе вижити місяць, – головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк

До блекату готові. Принаймні, все необхідне, що потрібне для нормального функціонування ЦМКЛ є.

Про це розповів Каналу 402 головний лікар Тарас Масляк.

Ще десь за пів року до війни купили великий генератор, який здатен забезпечити роботу усієї лікарні – це 520 кВт. Ще раніше оновили свердловину, яка дає нам технічну воду. На подвір’ї лікарні була колонка, яку прочистили і проблем з водою нема. На 100% зробили запас харчів та медикаментів. Це на випадок, якщо б були проблеми зі сполученням.

В нинішніх реаліях, каже Тарас Масляк, треба готуватися до найгіршого, тому на випадок відсутності газу вихід теж є. Мальтійська служба подарувала лікарні сучасну польову кухню.

Вона дуже новітня – з усім інвентарем: посудом, каструлями і тд. На ній на вулиці можна готувати їжу на 500 людей. Тому навіть, якщо не буде газу, місяць ми точно вистоїмо.

Головна зараз проблема, каже Тарас Масляк, це ліжкомісця. Лікарня переповнена. Через війну кількість пацієнтів зросла на 30%, це, як правило, внутрішньо переміщені особи.

В дні ургенції до нас поступає 200-220 людей, приблизно 50-70 потребують госпіталізації. А місць катастрофічно бракує, адже частину з них ми віддали під військовий госпіталь. Міська рада пішла нам на зустріч і дозволила розгорнути 40 ліжок у міському перинатальному центрі, будемо просити голову ще про 40, бо дуже багато людей потребують планового лікування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...