Мед Атлант

Прикарпатка у Брюсселі розповіла представникам ЄС про потреби місцевого самоврядування України

Делегація з трьох представниць від України з робочим візитом відвідала Брюссель та зустрілася з представниками двох органів Європейського Союзу та інших організацій. До числа делегаток увійшла й громадська діячка з Івано-Франківщини Євгенія Бардяк, щоб озвучити проблеми місцевого самоврядування та шляхи, як Європа може долучитися до їх вирішення.

Євгенія Бардяк зазначила про необхідність попередньо напрацювати стратегічний план розвитку кожної громади, з урахуванням теперішніх проблем, щоб кошти, які надійдуть з Європи, безпосередньо були залучені на вирішення вже конкретних цілей. Також, коли відбуватиметься розподілення фінансування, має проводитися моніторинг коштів та самої роботи. В ці процеси варто залучати авторитетні та професійні українські громадські організації.

Зараз також є велика потреба зосередити увагу, зокрема Європейському Союзу, на навчанні молодих активістів та громадських діячів. Дехто з них уже працює на локальному рівні. Вони мають стати на зміну тим, кого ми сьогодні втрачаємо у війні. Таким чином громадський сектор України не ослабне та буде далі розвиватися, – наголосила Євгенія Бардяк.

За словами Євгенії Бардяк, європейські представники у розмовах переважно роблять акцент на мир в Україні, у той час, коли українська сторона чітко наголошує про перемогу. Бо країна зазнала вже надто багато руйнувань та втрат ще з 2014 року, щоб розмінюватися знову на мир за будь-яку ціну. Тому зараз є потреба зміцнювати адвокацію українських питань та позиції українського народу у Європі.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...