Мед Атлант

У Франківську запустили нову тролейбусну лінію

Сьогодні, 19 грудня, в Івано-Франківську запустили нову тролейбусну лінію. 7 кілометрів тролейбусної лінії, яка з’єднала Бульвари і мікрорайон БАМ.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Їдемо тролейбусом, вперше, на Свято Миколая через Бульвари до мікрорайону БАМ. Зараз ми якраз їдемо по Бульварах, і відповідно маршрут запрацював. Я розумію, що можуть бути критичні якісь виступи, про те що в нас зараз енергетична криза, – каже мер.
Тролейбуси мають окрему лінію, споживання енергії мінімальне. Крім того зменшили кількість тролейбусів, які їздять і енергоспоживання не
зросло.
Для Івано-Франківська рік завершується доброю подією – відкриттям тролейбусної лінії, яка з’єднує БАМ, – зазначив Марцінків.
Вперше за 28 років побудована тягова підстанція, для того щоб тролейбусний рух в мікрорайон БАМ був реальним. І ця тягова підстанція дає можливість далі розвивати в місті тролейбусний рух в різні напрямки.
Зараз поки їздить маршрут №5, який їде з Тролейбусної до мікрорайону БАМ через Північний і Південний Бульвари. Сьогодні перший день роботи маршруту і проїзд сьогодні і завтра є безкоштовним.
«Тролейбусна лінія довжиною 7 кілометрів, побудована за 1 рік і 9 місяців. Ми планували її побудувати за півтора року, але, зважаючи на ситуацію в країні, я вважаю, що ми досить швидко побудували цю лінію. Вперше за 28 років побудована тягова підстанція, нарешті тролейбус запущено в мікрорайон БАМ. Це була мрія протягом кількох десятиліть. Я сподіваюся що цей маршрут, швидкий маршрут, бо дорога від тролейбусного депо на Пасічній до АС-3 буде займати приблизно 27 хвилин, Це буде зручно для тих людей, які користуються громадським транспортом у цих мікрорайонах. Тому що попередні маршрути автобусні які були, долали цей маршрут за 50 хвилин. Я думаю, що з часом цей маршрут буде користуватися популярністю. І після перемоги, після завершення енергетичної кризи ми зможемо на АС-3 в мікрорайоні БАМ запустити ще один маршрут», – розповів Віталій Голутяк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...