Мед Атлант

Росія знову запустила ракети по Україні: у регіонах працює ППО

Російська армія зранку 29 грудня знову запустила по Україні ракети. У кількох регіонах спрацювала протиповітряна оборона.
Повітряні сили ЗСУ заявили, що росіяни вдалися до атаки з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. Також зафіксована висока активність тактичної авіації окупантів.
Заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк стверджує, що росіяни запустили по Україні понад 120 ракет.

Київ та область

У столиці пролунали декілька вибухів починаючи з приблизно о 8:24. Київська міська військова адміністрація повідомила, що над містом працює протиповітряна оборона.

Уламки збитої ракети пошкодили два приватні будинки в Дарницькому районі Києва. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському районі. Попередньо відомо про двох потерпілих у пошкодженому приватному будинку у Дарницькому районі: їх госпіталізували.

Міський голова Віталій Кличко попередив, що у столиці можуть бути перебої зі світлом. Просить людей зарядити телефони та інші пристрої, а також зробити запас води.

Також про вибухи та роботу ППО у своєму регіоні неодноразово повідомляв очільник Київщини Олексій Кулеба.

Харків

У Харкові теж пролунали декілька вибухів, повідомив міський голова Ігор Терехов. За попередніми даними, є прильоти у Слобідському районі. Детальну інформацію уточнюють. Також у місті призупинили рух метрополітену, а згодом — знову відновили.

Одещина

У селі Степове уламки крилатої ракети потрапили у житловий будинок, розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Наслідки уточнюють. Перед цим очільник області Максим Марченко заявив, що у регіоні працює ППО.

Львівщина

Вибухи пролунали й у Львові: над цим регіоном теж спрацювала протиповітряна оборона. Мер Андрій Садовий повідомив, що 90% міста залишилося без світла. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Можуть бути перебої з водопостачанням. Львів переходить на роботу дизель-генераторів на об’єктах критичної інфраструктури.

Сумщина

Оперативне командування «Північ» заявило про збиття двох ракет над Сумською областю: спершу о 8:26, а потім — о 9:01.

Інші регіони

Також відомо про роботу ППО на території Полтавщини та Житомирщини. А голова Миколаївської ОВА Віталій Кім стверджує, що над морем біля Миколаївщини вже збили п’ять ракет.

Через загрозу ракетної атаки у Дніпропетровській та Одеській областях ввели екстрені відключення, розповіли у ДТЕК. ️Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Що передувало?

Зранку ОК «Південь» попереджало, що росіяни вивели на бойове чергування в Чорному морі надводний і підводний ракетоносії. Загалом до пусків там підготували 20 ракет «Калібр».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...