Мед Атлант

Прикарпатські лікарі рекомендують щепитися від грипу та ГРВІ

На Прикарпатті 1 050 людей щепилися від грипу та ГРВІ станом на 29 грудня.

Про це Суспільному розповів керівник Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб Руслан Савчук. За його словами, на Прикарпатті активно циркулює штам вірусу грипу А.

“Зі зразків матеріалу, які ми подали від хворих на грип та ГРВІ, в підтвердженні вказано, що циркулює штам вірусу грипу А. Це — грип Darwin. Він не має якоїсь надзвичайної особливості щодо інших штамів, проте він є небезпечним. Почався епідсезон і непросто зараз самостійно визначити чи то грип, чи то COVID-19. Я в будь-якому разі рекомендую всім громадянам, в кого найменші симптоми, звертатися до сімейного лікаря”, — каже Руслан Савчук.

У міській поліклініці № 1 упродовж останнього місяця зросла кількість людей, які звертаються із симптомами ГРВІ та грипу. Зараз це приблизно 70% від усіх відвідувачів медзакладу, каже лікарка-терапевтка Тетяна Сем’янчук.

“Минулого сезону у нас коронавірусна хвороба переважала. У цьому сезоні ми спостерігаємо, ми вважаємо все ж таки, що — грип, бо раптова висока температура, виражена слабість, біль у горлі. Ми робимо тести на COVID-19 і спостерігаємо тенденцію — практично не виявляємо коронавірусної хвороби”, — розповідає Тетяна Сем’янчук.

Аби захиститися від грипу, лікарка насамперед рекомендує своїм пацієнтам щепитися. Ця вакцинація не входить у календар профілактичних щеплень, тож препарат потрібно купляти за власні гроші. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря.

З 19 до 25 грудня на Прикарпатті зареєстрували вісім тисяч людей з діагнозом ГРВІ та грипом. Окрім того, протягом цього епідсезону зафіксували два летальні випадки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...