Мед Атлант

Помер відомий громадський діяч Прикарпаття Віталій Цапович

У середині грудня 2022 року на 48 році життя відійшов у вічність відомий громадський діяч Прикарпаття Віталій Цапович.

Про це повідомив громадський діяч Володимир Ковальчук.

Найбільше він запам’ятався громаді області тим, що саме він з групою однодумців в травні 1990р. на перших Установчих Зборах СНУМу ( Спілки Незалежної української молоді), будучи ще 16-літнім учнем 4-ї школи висунув радикальну ідею: встановлення пам’ятника Провіднику ОУН Степану Бандері на його батьківщині в с.Старий Угринів.

Цей їхній вчинок багатьма не сприймався і вважався тоді передчасним. Але це було зроблено. Але всі потім знають, що опісля цей пам’ятник двічі підривали по особистому завдання з Міноборони СРСР, і В.Цапович разом з Калуськими СУМівцями та громадою області відбудовували нові інші пам’ятники, – йдеться в повідомленні.

Також запам’ятався він тим, що до останнього спілкувався з відомим політв’язнем та дисидентом, засновником газети “Нескорена Нація” Іваном Кандибою. А одним з останніх відвідин Героя України Юрія Шухевича, сина Головнокомандувача УПА Р.Шухевича до Івано- Франківська займався В Цапович (на свілинах). Та постійно опікувався 90-річним політв’язнем, членом ОУН з Тисмениці, інвалідом Іваном Сливінським.

Він робив те, що міг робити і робив це по своєму, всі 30 років від проголошеної Незалежності України. І таким він запам’ятається тим, хто його знав. Про поминальну Службу Божу на 40 днів в його пам’ять буде повідомлено ближче до тої дати, по узгодженню з рідними друзями Віталія Цаповича, – пригадує Володимир Ковальчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...