Мед Атлант

Через пориви вітру на Прикарпатті є аварійні вимкнення

Протягом доби 5 січня на території області фіксувалися пориви вітру понад 20 м/с. Сильний вітер спричинив падіння гілок та дерев на проводи ліній електропередачі, падіння опор, інші пошкодження в мережах. Як наслідок, станом на 10:00 6 січня у зв’язку із сильними поривами вітру на території області є аварійні вимкнення. Ці вимкнення не є плановими та не пов’язані із графіками.

Найбільше вимкнень в гірських регіонах області, Снятинщині, Коломийщині та Тлумаччині. На території усієї області також є вимкнення в мережах 0,4 кВ.

Бригади енергетиків області працюють в посиленому режимі, щоб якомога скоріше ліквідувати аварії та відновити електропостачання. На заваді швидкому ремонту стоїть шквалистий вітер, пориви якого сьогодні подекуди сягають 15 м/с та повалені на лінії дерева, що блокують доступ до місць аварій. Енергетики забезпечені усім необхідним обладнанням, тому зроблять все можливе, щоб до кінця доби відновити електропостачання усюди.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до форс-мажорних обставин. Як правило, про усі місця аварій енергетикам відомо, тому просимо не обривати телефонні лінії кол-центру. Оскільки аварійні ситуації сьогодні накладаються на вимкнення за графіками, кол-центр компанії перенавантажений однотипними запитаннями від клієнтів, які стосуються графіків погодинних вимкнень. У зв’язку із цим, додзвонитись в кол-центр не мають змоги люди, які хочуть повідомити про обриви проводів та інші небезпечні для життя аварійні ситуації.

Важливо! Помітивши обірваний провід, не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів та за можливості обгородіть ділянку навколо місця аварії в радіусі 8-10 метрів, щоб попередити інших. Не намагайтесь усунути поломку самостійно – дочекайтесь приїзду фахівців. Бережіть себе.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...