Мед Атлант

На Долинщині люди виступили проти передачі сміттєзвалища в управління інвестору

Жителі села Тростянець Долинської громади, що на Івано-Франківщині, виступили на зборах проти передачі сміттєзвалища в управління інвестору.

Люди звинувачують владу у незаконних діях і вимагають діяти прозоро та на користь громади, передає кореспондентка Суспільного з місця події.

Понад сто жителів села Тростянець прийшли на збори, щоб послухати пропозиції інвестора щодо облаштування сміттєзвалища на території громади. На них представник товариства з обмеженою відповідальністю “Еко-Прикарпаття” Ростислав Бобецький оголосив, що підприємство вже сьогодні готове вкласти 10 млн грн в облаштування сміттєпереробної лінії, щоб переробляти 30% усіх твердих побутових відходів.

“Ми обов’язково поставимо охорону та відеонагляд, готові зробити дорогу і залучити техніку. В нас є власні бульдозери, грейдери та екскаватори. Один бульдозер вагою 26 тонн з 2021 року. Він утрамбовуватиме сміття і після цього ми обкопаємо це все обвідною канавою”, — розповідає Ростислав Бобецький.

За його словами, утрамбувавши сміття, яке перегниває, зникне запах, що розноситься навколишніми прилеглими до звалища територіями.

Полігон площею 5 га перебуває на балансі долинського підприємства “Комунгосп” і обслуговує всю Долинську громаду. Діє воно 30 років і заповнене наполовину.

Староста села Тростянець Андрій Сеньків каже, сміттєзвалище постійно самозаймається через неналежне поводження та утилізацію відходів, а стічні води протягом десятків років потрапляють у людські криниці.

“У 1993 році сесією Тростянецької сільради ця земельна ділянка була виділена під полігон. Документів, що підтверджують її статус як сміттєзвалища, немає. Міська рада та інвестори пообіцяли, що дороблять технічну документацію й узаконять ділянку як сміттєзвалище”, — говорить Андрій Сеньків.

Учасники зборів цікавилися статутним капіталом підприємства “Еко-Прикарпаття” та успішними прикладами схожої діяльності в минулому. Відповідей на ці питання люди не отримали.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...