Мед Атлант

Дефіцит електроенергії збільшився після останніх обстрілів, відключення можуть бути довшими

Внаслідок влучань в енергооб’єкти під час масованого ракетного обстрілу росіянами України 14 січня збільшився дефіцит електроенергії. Через це вимкнення світла можуть тривати довше.

Про це повідомили в «Укренерго».

Станом на ранок 15 січня енергетична інфраструктура відновлюється після 12-го ракетного удару, який росія здійснила напередодні. Тривають ремонтні роботи на всіх пошкоджених обстрілами об’єктах.

У компанії зазначили, що вчора росіяни намагалися прицільно бити по блоках теплових електростанцій. Через пошкодження обладнання вони припинили або знизили виробіток електроенергії, і в енергосистемі збільшився дефіцит.

Це змусило дещо знизити ліміти споживання, пропорційно для всіх областей. Обмеження діють протягом усієї доби. При їх перевищенні будуть застосовані аварійні вимкнення. Отже, для споживачів терміни відключень можуть збільшитись, кажуть в «Укренерго».

Українців закликають свідомо ставитися до ощадливого споживання електроенергії.

Дізнатися про ситуацію в конкретній області або місті можна на сайті місцевого оператора розподільчих мереж (обленерго). Перелік обленерго можна знайти за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...