Мед Атлант

Краще не стане: ДТЕК про електропостачання в Україні весною

Закінчення опалювального сезону не призведе до суттєвого покращення ситуації з відключеннями електроенергії в Україні.

Після його закінчення почнуться планові роботи на станціях і це значить, що обсяг генерації в Україні не збільшиться. Про це в ефірі телемарафону повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, до кінця опалювального сезону 15 квітня ще буде багато морозних днів, тому потрібно готуватися до того, що триватимуть обмеження електропостачання.

“Ці дні будуть не прості, як і перші місяці опалювального сезону… Відключення будуть і до них треба підготуватися, бо в таких умовах ми будемо жити до кінця опалювального сезону”, — розповів Сахарчук.

За його словами, ситуація в Україні навесні принципово не поліпшиться. Хоч і буде зменшення споживання через потепління, але обсяг генерації не збільшиться. Тоді почнуться планові роботи на станціях, які не можна провести зимою.

“Чекати, що прийде квітень і все буде на 100% гарно, не можна. Ми ж розуміємо, що після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об’єкти енергетики, бо вони стають все більш вразливими”, — повідомив Сахарук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...