Мед Атлант

З 24 лютого працівники Франківської СБУ викрили 42 колаборантів

З початку повномасштабного вторгнення Управління СБУ в Івано-Франківські області викрило 42 колаборантів, які пішли на співпрацю з загарбниками.

Йдеться про громадян України, котрі добровільно обійняли посади в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Усім їм повідомлено про підозру, 14 обвинувальних актів слідчі СБУ вже передали до суду, підходить до завершення розслідування у решті кримінальних проваджень. Під час деокупації Збройними силами української території працівники Івано-Франківської СБУ затримали 2 колаборантів.
У залежності від функцій, які зрадники виконували на службі окупантам, за ст. 111-1 КК України їм загрожує від 5 до 15 років позбавлення волі.
Зокрема, співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області викрили колаборантів-спільників, які добровільно зайняли посади т. зв. «голови адміністрації», його «заступника» та «радника» Старобільського району т. зв. «ЛНР». Зібрані докази дозволили довести, що вони вчинили злочин у складі організованої групи. Інформацію передали до СБУ в Донецькій та Луганській областях, фігурантам змінили підозри на більш тяжкі.
Крім того, на підставі матеріалів Івано-Франківського управління СБУ повідомлено про підозру одіозному екссудді Жовтневого районного суду Маріуполя, якого окупанти призначили керівником апарату Приморського районного суду м. Маріуполь т. зв. «ДНР».
Зібрано вичерпні докази також щодо співробітника т. зв. «Старобільського РОВД МВД ЛНР», «начальниці відділу культури адміністрації Новопсковського району ЛНР», «начальниці відділу молоді і спорту» т.зв. «адміністрації м. Антрацит і Антрацитівського району ЛНР», «спеціаліста відділу економіки» в окупаційній адміністрації Каховки та багатьох інших.
Доказова база, зібрана слідчими СБУ, не дозволить цим особам уникнути відповідальності, усі вони постануть перед судом та після того, як дадуть відповідь за свої дії, не зможуть обіймати в Україні жодних посад чи впливати на життя суспільства іншим чином.
Викриття колаборантів проводилося спільно з СБУ в областях, де ними були вчинені злочини, та за процесуального керівництва органів прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...