Мед Атлант

Прокуратура Франківщини повідомила про підозру в колабораціонізмі “директорці школи” на Херсонщині

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури директорці школи на Херсонщині повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жінка, маючи досвід у галузі освіти, прийняла пропозицію від представників збройних формувань і окупаційної влади щодо зайняття посади директора так званого «государственного бюджетного образовательного учереждения Херсонской области «Никольская школа» Белозерского муниципального округа».

На займаній посаді з липня 2022 року вона впроваджувала стандарти освіти держави-агресора та пропагувала окупацію України. Під її керівництвом у школі було вилучено навчальну програму з української мови та всіх українознавчих дисциплін, натомість запроваджено вивчення російської, історії та географії росії.

Прихильниця «руського мира» проводила цілеспрямовану мілітаризацію освіти дітей та молоді, схиляла до цього підпорядкованих педагогів та переслідувала колег, які публічно виявляли свою українську національну ідентичність.

Для того, щоб «професійно» впроваджувати політику русифікації вона пройшла курси з підвищення кваліфікації працівників освіти, організовані  “министерством просвещения российской федерации” у москві.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.


Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...