Мед Атлант

Рятуємо бійців, котрі потрапляють до нас навіть вже після кількох операцій. ВІДЕО

Колектив Центральної міської клінічної лікарні надає кваліфіковану допомогу бійцям, котрі потрапляють з важкими пораненнями.

Такої практики у більшості лікарів, каже завідувач хірургічного відділення Анатолій Богуш, раніше не було. Тому від початку повномасштабної війни активно вчилися та готувалися приймати поранених. Частина медиків ЦМКЛ воює, інші працюють в госпіталях, тож тут на місці лікарям доводиться працювати за двох.

«Мене в моєму віці важко чимось здивувати. Я бачив багато поранень. Але зараз треба дивитися дуже уважно, кожен випадок індивідуальний. Хлопці потрапляють з різними видами поранень: осколочні, кульові , також після баротравми – це коли вибухова хвиля відкидає тіло і йде удар по всіх органах і системах. Плюс ці пацієнти вже отримували допомогу на всіх етапах і до нас поступають вже хлопці, які перенесли по 5-6 а то й більше оперативних втручань. Тому кожен випадок важкий і потребує індивідуального підходу»,- Анатолій Богуш.

До роботи також залучають психологів і невропатологів. Більше про роботу хірургів в умовах війни дивіться в сюжеті Каналу 402:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...