Мед Атлант

При Лисецькій лікарні відкрили нове відділення стаціонарної паліативної допомоги. ФОТО

Відбулось відкриття нового відділення стаціонарної паліативної допомоги при КНП «Лисецька лікарня».

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.
Ще декілька місяців тому тут були руїни, а сьогодні – створене нове відділення стаціонарної паліативної допомоги при КНП «Лисецька лікарня», – йдеться у повідомленні.
Щоденно у закладі працює 16 високопрофесійних і мотивованих медичних працівників, а також психолог і капелан, щоб покращити якість життя та здоров’я пацієнтів відділення. Тут отримали прихисток, медичну, соціальну та духовно-психологічну допомогу вже більше, ніж три десятки одиноких літніх людей, які прибули із зони проведення бойових дій. Загалом у закладі може перебувати 40 пацієнтів.
Відкриття такого відділення є підтвердженням нашої єдності. Адже Прикарпаття сьогодні приймає і створює комфортні умови для важко хворих пацієнтів. Саме Лисецька лікарня була однією з перших, яка відкрила свої двері для внутрішньо переміщених людей, – зазначила голова ОВА.
Торік  зробили все можливе, щоб спрямувати значну частину коштів обласного бюджету на придбання медичного обладнання. З тимчасово окупованих територій є багато запитів щодо розміщення паліативних хворих.
На сьогодні створено 3 тисячі додаткових ліжко-місць для соціально-вразливих верств населення. Постійно формується запас медикаментів, котрий розрахований на три місяці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...