Мед Атлант

Безпека на дорозі: поліцейські Прикарпаття роздали пішоходам світлоповертаючі флікери

Від початку року в області сталося понад 26 дорожньо-транспортних пригод за участі пішоходів. У аваріях травмовано 20-ро людей, 6 – загинули. Поліція Прикарпаття нагадує пішоходам, в темну пору доби необхідно носити одяг зі світлоповертаючими елементами. А щоби запобігти аварійності та травматизму на найбільш ризикованих ділянках доріг, правоохоронці роздали мешканцям яскраві флікери.

Світлоповертаючі елементи на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо в осінньо-зимовий період, коли на вулиці швидко вечоріє, і учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках. Світловідбивачі, або ж флікери допоможуть бути більш помітними на дорозі, – нагадують поліцейські. Адже під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів. Якщо пішохід має на собі флікери, його видимість на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів. Завдяки цьому водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.
Так, напередодні поліцейські Івано-Франківщини спільно зі службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області провели профілактичну акцію для пішоходів «Будь помітний у темряві». Світлоповертаючі флікери роздавали пішоходам на ділянці дороги Н-09 сполученням «Мукачево – Львів», яка проходить через село Угринів. Загалом пішоходи отримали майже сотню елементів, які кріпляться на одяг, сумки чи рюкзаки.
Окрім цього працівники поліції розповіли мешканцям і про інші правила дорожнього руху, яких повинні дотримуватись пішоходи:
«Пішоходи повинні пам’ятати, що вони є також учасниками дорожнього руху. А відтак мають дотримуватись певних правил. Наприклад, окрім того, що в темну пору доби слід одягати світлий верхній одяг, використовувати світлоповертаючі флікери, за межами населених пунктів пішоходи мають рухатися узбіччям чи краєм проїзної частини. Необхідно пам’ятати, що переходити дорогу потрібно лише на пішохідних переходах», – наголосив капітан поліції Андрій Яцків.
Пішоходи та водії про такі профілактичні акції відгукуються позитивно. Кажуть, завдяки їм кількість дорожньо-транспортних пригод ймовірно зменшиться. Тож схожі акції відбуватимуться і надалі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...