Мед Атлант

Микола Черевко у спогадах: у Франківську попрощалися з полеглим військовим. ВІДЕО

В Івано-Франківську поховали командира другої роти 80 окремої десантно-штурмової бригади Миколу Черевка на позивний Кольт, який загинув на Донеччині.

Попрощатися з воїном прийшли декілька десятків людей — родичі, побратими та друзі, йдеться в сюжеті Суспільного.

Микола Черевко пішов воювати у 2014 році. Служив у 30 механізованій бригаді. Згодом продовжив службу у десантно-штурмових військах. У лютому 2022 року Микола та його брат Владислав пішли у військкомат, кожен за своїм місцем проживання.

Владислав Черевко каже, з Миколою не бачилися місяцями, перед боями обмінювалися короткими повідомленнями, прощалися. Після — вітали одне одного з “новим народженням”.

“Пам’ятаю його повідомлення: “Йду на бойові на “вертухах”, можливо, квиток в один кінець”. Побажав йому удачі, вдалого полювання. Він тоді повернувся. Таких прощань ще було багато. Коли я проходив службу в Київській області, теж писав йому повідомлення і теж з ним прощався. На жаль, ми не могли батькам, дочкам, рідним казати, де перебуваємо”, — розповідає Владислав.

Військовослужбовець пригадує, як востаннє бачився з братом.

“Дали йому відпустку після поранення. Радий був бачити. Позичив йому тисячу гривень. Він каже: “Війна, ти не ризикуєш?” Я кажу: “Ні, я знаю, що ти боржником не залишишся, повинен повернутися і віддати”. Не судилося. Але він віддав іншим: нищив ворогів, багато нищив”, — каже Владислав.

Поховали бійця на Алеї героїв у Чукалівці, що поблизу Івано-Франківська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...