Мед Атлант

Польща поновила правила повторного в’їзду для українців

Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею потрібно буде пред’являти diia.pl., щоб не втратити статусу UKR.

Про це повідомили у Посольстві України у Польщі на сторінці у Facebook.

Це можливо лише якщо поїздка на Батьківщину тривала менше 30 днів, у разі перевищення цього терміну – статус втрачається автоматично.

«Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін менше 30 днів іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі і кожного разу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо іноземець їде на роботу до Польщі або з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі)», – сказано в повідомленні.

У Посольстві наголосили, що якщо біженець повертається до Польщі та не показує на кордоні diia.pl або не каже, що хоче скористатися відповідним спец уставом, особа може втратити пільги. Причина в тому, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR та пов’язаний із численними соціальними правами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...