Мед Атлант

У Франківську попрощалися із загиблим військовим Андрієм Гулем. ВІДЕО

В Івано-Франківську попрощалися із загиблим військовослужбовцем Андрієм Гулем на позивний Штерн.

Бійця 78 окремого батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського поховали на Алеї героїв, що на міському кладовищі, йдеться в сюжеті Суспільного.

Провести в останню путь 24-річного Андрія Гуля прийшли рідні, друзі, побратими та містяни. Серед них — батько Ростислав Гуль, який воював на фронті разом із сином.

“Кожен в тому житті робить те, що мусить. Це — його вибір, його рішення, він так хотів. Я пішов на фронт першим і казав сину: хочеш, твоя воля, підеш пізніше, коли покличуть. Він прийшов наступного дня. Я — командир мінометного взводу, він був у третьому зі своїм командиром. Позиції були за 900 м один від одного. Він був на позиції, коли прилетіло. Я був трохи збоку, того не бачив”, — розповідає Ростислав Гуль.

Серед тих, хто прийшов попрощатися з молодим бійцем Андрієм Гулем, — друг родини Володимир Ковальчук.

“Знали, що Андрій з татом одними з перших пішли воювати. Він — прекрасний хлопець. Для мене він запам’ятався рік тому, коли був день народження Ростислава, і ми зустрілися. Він нас з неба знімав дроном і розказував, що таке безпілотник, як він працює. Мав великі плани, перспективи у житті”, — каже Володимир Ковальчук.

Військовослужбовець Збройних сил України Андрій Гуль належав до “Пласту”. Був членом 59 юнацького куреня імені Степана Ленкавського. Пластовий побратим Тарас Зень пригадує, що у 2012 році, на 100-ліття організації, Андрій брав участь у відкритті пам’ятника “Пластунам, що не зламали своїх присяг” в Івано-Франківську.

“Вочевидь, тоді він ще не розумів і ніхто з нас не розумів, що цей пам’ятник буде присвячений і йому. Сьогодні Андрій отримав посмертно пластову відзнаку “Залізний пластовий хрест”. Це — найвища посмертна пластова відзнака. Довгий час їх отримували пластуни XX століття, які були воїнами УПА, ОУН, дивізії “Галичина”. Тепер ми їх вручаємо пластунам сучасної війни. Вже після 2014 року понад 20 пластунів загинули. Є зниклі безвісти пластуни з Франківщини”, — говорить Тарас Зень.

Андрій Гуль загинув 3 лютого біля Гуляйполя Запорізької області під час мінометного обстрілу військовими РФ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...