Мед Атлант

Україна та Велика Британія підписали Декларацію єдності

Україна та Велика Британія підписали Декларацію єдності. Як акцентував президент України Володимир Зеленський, зараз добре видно, що країни стають справжніми союзниками.

Про це йдеться на сайтах президента України та офісу прем’єр-міністра Великої Британії.

Зеленський зазначив, що погодив із прем’єром-міністром Великої Британії Ріші Сунаком постачання бронетехніки та далекобійної зброї, а також підготовку пілотів.

«Я вважаю, що це наш чіткий сигнал  України й Великої Британії,  що ми разом не лише йдемо, а пройдемо весь цей складний шлях до нашої спільної перемоги», — наголосив глава держави.

У документі зазначається, що в 2022 році військова, гуманітарна та економічна підтримка Британії сягнула майже 4 мільярдів фунтів (близько 4,5 млрд доларів).

Після повномасштабного вторгнення росії Британія стала найбільшим постачальником військової допомоги Україні після Сполучених Штатів, надавши військову підтримку в розмірі 2,3 млрд фунтів (приблизно 2,6 млрд доларів).

«Шлях Британії й України чітко означений, коли вже 10 тисяч воїнів тренуються тут, у Британії. І буде ще більше. Тисячі бійців зараз навчаються керувати танками Challenger, і вони впевнені, що вже скоро зможуть проявити себе на полі бою в Україні», — додав Сунак.

Крім того, у документі Британія підтверджує право України досягати власних домовленостей щодо безпеки, включно з майбутнім членством в НАТО.

Також Британія пообіцяла, що напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня 2023 року, обговорить з членами Альянсу прискорення переходу України до стандартів НАТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...