Мед Атлант

На Прикарпатті виявили мережу нарколабораторій з обігом у 10 млн грн. ФОТО

Працівники ДБР спільно з Нацполіцією та Військовою службою правопорядку провели на Прикарпатті спецоперацію з викриття групи наркоторгівців.

Її учасники виготовляли та розповсюджували наркотики, у тому числі у прифронтових районах країни. Наркоділки навіть намагалися знайти канали реалізації «товару» серед українських військових, повідомляє пресслужба ДБР.

За попередніми даними, щомісячний обіг наркотиків складав щонайменше 10 мільйонів гривень. До злочинної групи входило понад десяти осіб.

Наркотичні речовини виготовлялися у підпільних лабораторіях. Для розповсюдження наркотиків використовували кур’єрів та поштові відправлення. Правоохоронці задокументували численні факти виготовлення та збуту амфетаміну, екстазі, гашишу та марихуани.

ДБР провело 26 санкціонованих обшуків на території Івано-Франківської області, під час яких було вилучено майже 4 кг амфетаміну, 1 кг марихуани, інші наркотичні речовини та прекурсори, з яких можна було виготовити щонайменше 30 тисяч доз. Вартість вилученої сировини на чорному ринку сягає щонайменше 5 млн гривень.

Також під час обшуків вилучене лабораторне обладнання, банківські картки, мобільні термінали, комп’ютерна техніка та понад 300 тисяч гривень готівки.

Наразі вже затримано трьох осіб. Учасникам злочинної групи планується повідомлення про підозру про підозру у виробництві та збуті наркотичних засобів (ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування триває. Буде ініційовано арешт майна фігурантів – машин, будинків тощо.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура та Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...