Мед Атлант

Збував «марихуану» через Телеграм – канал: на Прикарпатті взяли під варту наркодилера. ФОТО

21-річний уродженець Тернопільщини налагодив канал постачання та збуту наркотиків на території Прикарпаття. Фігурант отримував гуртові партії заборонених речовин через поштові сервіси. Товар «дилер» зберігав та фасував вдома, а через створений Телеграм-канал збував. Чоловіку уже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Злочинну схему викрили слідчі слідчого управління (детективи) поліції в Івано-Франківській області спільно з фахівцями кібербезпеки СБУ. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.
Впродовж семи місяців правоохоронці проводили комплекс заходів, збирали необхідну доказову базу та документували злочинну діяльність фігуранта.
В ході слідства встановлено, що зловмисник створив та адміністрував Телеграм-канал, в якому продавав наркотичні засоби. Фігурант отримував гуртові партії заборонених речовин. Зберігав та фасував на «дози» за місцем проживання, а збував «товар» шляхом закладок по місту. Окрім цього розсилав замовлення потенційним споживачам по Україні за допомогою сервісу поштових відправлень.
Розрахунок за незаконні послуги він отримував на банківську картку.
За місцем проживання наркодилера проведено кілька обшуків. Вилучено наркотичний засіб «марихуану», комп’ютерну техніку, в якій зберігалась база потенційних споживачів, банківські рахунки тощо.
Все вилучене скеровано на проведення відповідних експертних досліджень.
За даним фактом слідчі розслідують кримінальне провадження, що розпочате за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Затриманому слідчі повідомили про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
За вчинене йому загрожує максимальне покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...