Мед Атлант

Лікувати рани війни: глава УГКЦ Святослав Шевчук назвав плани церкви на наступні 10 років

Сьогодні, 16 лютого, у рамках проєкту «Відкрита зустріч з успішними людьми в Університеті Короля Данила відбулася зустріч з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком).

Глава УГКЦ з привітальним словом звернувся до присутніх:

«Ми так довго всі сиділи в онлайні. Тому так важливо мати зараз живе спілкування. Побудемо трошки разом», – сказав Блаженніший Святослав.

Як зазначив владика календарна реформа – це щось, що є назріле, потрібне. Церква зробила перший відважний крок.
Під час зустрічі студенти та всі охочі також задавали питання Блаженнішому. Відповіді на основні владика окреслив у планах церкви на наступні 10 років:
1. Лікування ран війни.

«Сьогодні ми є зраненим народом. 80% українського суспільства потребуватиме допомоги, щоб подолати травми війни. Хто хоча б раз пережив обстріл –  має рану. Я вже не кажу про військових, які потребуватимуть окремої реабілітації, після травм моральних і фізичних, які вони отримали на полі бою.

2. Опіка й допомога внутрішньо переселеним особам.

«В Україні з першого дня вторгнення кожна парафія перетворилася на прихисток для тих, які тікають від війни. Для тих хто потребує одягу й їжі. Третина українців була змушена залишити свої домівки.»

3. Сім’я

«Війна буде мати дуже потужні демографічні наслідки. Йдеться про підтримку, захист української родини, виховання молоді й сімейні цінності.»

Глава УГКЦ також повідомив, що кожний священник має пройти сертифіковану програму «Душпастирство ран війни».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...