Мед Атлант

У Франківську представили стрічку про луганських прикордонників. ФОТО

Сьогодні в Івано-Франківську пройшов допрем’єрний показ воєнної драми Ахтема Сеітаблаєва “Мирний-21”. На широкі екрани стрічка вийде вже зовсім скоро.

В основі фільму — реальна історія луганських прикордонників, які дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі та техніці.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликає франківців підтримувати українські фільми. Важливо підтримувати військових та розвивати патріотичний дух.

Режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв зізнається, разом з командою намагалися зробити його максимально чесним, залучали консультантів, один з яких чинний полковник Державної прикордонної служби Анатолій Коцюрба. Адже це кіно для всіх, хто відчуває себе українцем, кому не байдуже, хто робить максимально все на своєму місці, щоб потім вже наші діти раділи й гордилися тим, що мешкають саме в цій країні.

«Мирний-21» розповідає про події 2014 року, коли російські окупанти розпочали вторгнення на Луганщині. Тоді російські спецслужби та агенти намагалися схилити бійців луганського прикордонного загону перейти на бік ворога, але наші військові дали бій загарбникам. Воїни мали право вибору, і одноголосно вибрали стояти на своєму до кінця, бо Луганськ — завжди був, є і буде українською землею. Вони увійшли в історію під грифом «ті, що не здалися».

Прем’єра в кіно відбудеться напередодні річниці повномасштабного вторгнення — 22 лютого. Частину коштів від придбаних квитків спрямують на допомогу ЗСУ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...