Мед Атлант

У США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $450 млн

У США оголосили новий пакет військової допомоги Силам оборони України на 450 мільйонів доларів.

Про це повідомили у Держдепі США.

Згідно з переліком, до пакета увійшли додаткові боєприпаси для реактивної системи залпового вогню HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів і мінометні снаряди калібру 120 міліметрів.

Також у пакеті – чотири радіолокаційні системи, додаткові ПТРК Javelin і підривні снаряди (кількість не уточнюється), близько 2000 протитанкових ракет, чотири бойові машини піхоти Bradley, дві тактичні машини, протипіхотні міни Claymore, прилади нічного бачення, засоби зв’язку, медичні засоби та запчастини для техніки.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що додаткові 10 мільйонів доларів виділяють на підтримку поточних зусиль США із надання екстреної допомоги для енергетичної інфраструктури України.

У Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги на тлі візиту президента США Джо Байдена до Києва 20 лютого. Під час пресконференції Байден анонсував, що пізніше цього тижня США оголосять про додаткові санкції проти російських еліт та компаній, що намагаються уникнути обмежень та підтримують російське вторгнення в Україну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...