Мед Атлант

Для закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини надійшли генератори. ФОТО

Для закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини надійшли вісім генераторів.

Обладнання надав Орден конвектуальний Святого Ісуса Христа в Україні Римсько-католицької церкви, що мають монастир у селі Більшівці Більшівцівської територіальної громади.

Шість з них мають потужність 3,2 кВт, ще два – потужністю 6 та 7,1 кВт. Обладнання може знадобитися при відсутності опалення, електропостачання та у кризових ситуаціях у медичних закладах Івано-Франківщини. Про це розповіла заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.
Посадовиця зауважила, що одне з найголовніших завдань обласної військової адміністрації – забезпечити стабільну роботу усіх закладів медичної інфраструктури необхідним обладнанням в умовах військового часу. Саме тому забезпечення закладів охорони здоров’я усім необхідним триватимуть й надалі. Задля цього налагоджена співпраця із релігійними, громадськими, міжнародними та волонтерськими організаціями.
Зауважувалося, що Римсько-католицька церква активно допомагає Прикарпаттю. Об’єднавши зусилля 43 громад цієї церкви на Прикарпатті, та завдяки активній роботі Архієпископа і Миторополита Мечислава Мокшицького минулоріч до області надійшло надзвичайно багато необхідної допомоги – 23 автомобілі для Збройних сил України, машина швидкої медичної допомоги, генератори, дефібрилятори, апарат ультразвукової діагностики та багато іншого. У релігійних установах цієї церкви відкрили двері для проживання внутрішньо переміщених людей, де зараз перебуває 320 переселенців.

«Висловлюємо щирі слова вдячності благодійним, релігійним організаціям, які допомагають Прикарпаттю, підтримують Збройні сили України, заклади охорони здоров’я, внутрішньо переміщених людей у цей нелегкий час війни», – наголосила Людмила Сірко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...