Мед Атлант

5 простих порад, як заощаджувати кошти навіть з мінімальної зарплати

Невелика зарплата не дозволяє зробити гідні заощадження? Але ніхто не застрахований від форс-мажорів на кшталт поломки автомобіля, прориву труби у ванній чи хвороби. У скрутній ситуації можна зайти на https://clickcredit.ua/ та за кілька хвилин отримати позику на карту. Для отримання швидкого кредиту не потрібна довідка про доходи та застава.

А ще краще – спробувати навіть зі скромної зарплати заощаджувати кошти. Експерти дають кілька простих, але дієвих порад:

Заведіть, нарешті, скарбничку для дріб’язку.

Так, ви не назбираєте на автомобіль, але за півроку-рік на пристойну кофтину чи похід в улюблену піцерію – точно. При цьому не потрібно докладати ніяких зусиль – хіба витягнути монетки з кишень.

А ще уявіть собі щасливе лице касира у банку чи супермаркеті, коли ви дістанете дріб’язок і принесе на обмін: буде з чого людині решту видавати!

Не йдіть у супермаркет чи ринок без чіткого списку покупок

Зрештою, не для того працюють тисячі маркетологів, аби ви, зайшовши у магазин, вийшли звідти з однією хлібиною, як і планували! По дорозі до каси ви натрапити на сотні спокус у вигляді солодощів, снеків та дорогих несезонних фруктів.

Не покладаєтесь на свою силу волі? Тоді дійте за планом – кладіть у кошик лише ті продукти, які зазначені у списку.

Встановіть собі конкретну ціль для заощаджень

Дуже важко змотивувати себе відкладати гроші, якщо не розуміти, для чого вони потрібні.

Увімкніть фантазію і поміркуйте, що вам потрібно для покращення якості життя. Це може бути ремонт у помешканні, лікування зубів, купівля авто чи дачного будиночку, мандрівка – головне, щоб мета було визначена у конкретній сумі грошей.

Перегляньте ваші тарифи на мобільний зв’язок, Інтернет, підписки на стрімінгові сайти і т.п.

Зазвичай ми просто звикаємо до свого оператора та тарифного плану і користуємось однією послугою роками. Але ж час не стоїть на місці: конкуруючи між собою, компанії пропонують все вигідніші умови для клієнтів. І варто скористатися цим.

Продавайте речі, якими не користуєтеся.

Не усі ваші покупки були вдалими? Не біда! Усе – від побутової техніки до одягу – можна продати на безкоштовних онлайн-платформах. Матимете два бонуси: додаткові кошти та розхламлення житла.

Отож, для цього не обов’язково мати великі доходи, достатньо лише розуміти основні принципи економії та дисципліновано дотримуватися їх.

Скромні доходи – не привід відмовлятися від заощадження грошей. Головне – ваше бажання та кмітливість.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...