Мед Атлант

У Коломиї відкрили четвертий комунальний шелтер для 60 переселенців. ФОТО

Сьогодні у Коломиї відбулося урочисте відкриття шелтеру для внутрішньо переміщених людей.

Це соціальна ініціатива «Вулик Змістів», координатором якої є ГО «Трикутник». Підтримала реалізацію ідеї і міська рада та виділила приміщення і забезпечила часткове фінансування робіт.

Як зазначалося, основна ідея закладу полягає не тільки у тому, щоб забезпечити ВПО житлом, це насамперед простір, де будуть створені умови для подальшого навчання мешканців з перспективою працевлаштування та адаптації до нового міста та способу життя.

«Відрадно, що у такі складні часи, ми все одно знаходимо можливість допомагати потребуючим людям. Від початку повномасштабного вторгнення Коломия прийняла 9830 ВПО, це тільки ті, хто стоїть на обліку, насправді ж цифра значно вища, бо люди проїжджають транзитом та затримуються. Загалом в місті діє 8 МКП, де проживає 280 переселенців. Сьогоднішній шелтер має змогу розмістити від 50 до 60 внутрішньо переміщених людей. Тут створені всі умови для того, щоб почувати себе комфортно», – зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

Проєкт з підготовки шелтеру для сімей, які через повномасштабне вторгнення шукають безпечну домівку, розпочали у серні минулого року. До реалізації задуму зі створення нового простору для ВПО долучилися ГО «Будуємо Україну разом», ГО «СТАН» та БФ «Українська освітня платформа».

Загальна вартість робіт по облаштуванню приміщення та створенню комфортних умов складає 7 млн грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...