Мед Атлант

У Народному домі “Просвіта” в Івано-Франківську розпочалися “Тарасові читання”

6 березня у Народному домі “Просвіта” в Івано-Франківську розпочалися “Тарасові читання”. Там проводили екскурсію, показували кіно та декламували вірші Тараса Шевченка.

Про це розповідає кореспондентка Суспільного з місця події.

“Тарасові читання” розпочалися з екскурсії музеєм для студентів, які навчаються в Івано-Франківську, розповідає голова міського об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” Марія Гуцол.

“Показували невеличкий фільм про Шевченка. Були описи його життя, дитинства, кохання, творів. Говорили про перше видання “Кобзаря”, яке було не таким великим — воно налічувало тільки вісім творів”, — каже Марія Гуцол.

На заході читала вірш Тараса Шевченка “Така її доля” студентка Івано-Франківського національного медичного університету з Індії Сандра Бабу. Дівчина каже: любить поезію, сама пише вірші та знає, хто такий Кобзар.

“Цей вірш — про дівчину, яку залишили батьки та коханий через те, що вона для нього була занадто молода. Але, не зважаючи на це, дівчина не таїла зла на хлопця. До прикладу, у поезії написано, що вона “любила його очі”, — розповідає учасниця шевченківських читань Сандра Бабу.

 

Також у музеї шани Тараса Шевченка, розташованому у “Просвіті”, співали пісні, створені на слова Кобзаря.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...