Мед Атлант

В Івано-Франківській громаді планують збудувати 12 п’ятиповерхівок для переселенців

В Івано-Франківській територіальній громаді виділили приблизно 80 соток землі на будівництво соціального житла для внутрішньо переміщених людей. На них планують збудувати 12 п’ятиповерхівок для переселенців.

Про це на пресконференції “Громади Прикарпаття – надійний тил для військових” повідомив міський голова Руслан Марцінків.

“Ми виділили земельну ділянку. NEFCO робить тендер. Виграє його компанія, яка збудує і передасть це житло на обслуговування місту. Нам вигідно, бо немає Казначейства, немає “прокладок” держави”, — каже Марцінків.

За його словами, коштом міжнародних партнерів зведуть 12 п’ятиповерхівок на вулиці Автоливмашівській у селі Хриплин. На реалізацію цього проєкту громада отримала від Євросоюзу майже 10 млн євро, пише “Суспільне“.

Міський голова Івано-Франківська додав, що кожен восьмий житель територіальної громади — це внутрішньо переміщена людина. Тому важливо забезпечити переселенців повноцінним соціальним житлом.

Він пояснив, що для будівництва обрали земельні ділянки у Хриплині, бо там є прокладені всі комунікації..

“Це будуть повноцінні однокімнатні квартири, які мають окремі санвузли. Ми плануємо, що діти мешканців цих будинків підуть у садки й школи Хриплина, які на сьогодні не заповнені”, — розповів Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...