Мед Атлант

“Ми приходимо до нього в найскрутніші моменти”. У Франківську відбулися Шевченківські читання

У Підземному Переході “Ваґабундо” в Івано-Франківську відбулися Шевченківські читання. Продекламувати твори Кобзаря прийшли учні, студенти та письменники.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Учасників читань не обмежували конкретною тематикою чи періодом творчості Шевченка — кожен мав можливість обрати поезію, яка подобається.

Зі слів співорганізаторки заходу, письменниці Ольги Деркачової, феномен Шевченка полягає в тому, що по-справжньому “ми відчуваємо і приходимо до нього в найскрутніші моменти”.

“Згадаймо наш Майдан — Шевченко був всюди та був нашим оберегом. Його поезія нас берегла. Так само під час війни: Шевченкове слово зазвучало по-особливому сильно, пророче. Воно рятує і дає підтримку”, — каже Ольга Деркачова.

Співзасновник “Ваґабундо” Ростислав Шпук розповідає, що люди є простором сучасного мистецтва, а Шевченко — сучасний та модерний.

“Мені страшенно імпонує, наскільки про важкі речі Шевченко говорив легко. Він тим сенсам, які страждальні, надавав легкої форми і якоїсь плавності. Це, по-перше, свідчить про великий талант та страшенно глибоке розуміння”, — каже Ростислав Шпук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...