Мед Атлант

В Охматдиті вперше протезували дитину: 6-річна дівчинка втратила ногу через обстріл РФ

У київському “Охматдиті” вперше в Україні протезували дитину, у якої була ампутація через військову травму. 6-річна дівчинка втратила ногу під час обстрілу її будинку на Херсонщині.

Про це повідомляє НДСЛ “Охматдит” у Facebook.

Дівчинка Марина вже 10 місяців проходить лікування та реабілітацію. У травні 2022 року у її будинок влучив снаряд, через який вона отримала тяжкі травми ніг.

У лікарні Кривого Рогу їй ампутували ніжку вище коліна, аби врятувати життя. Звідти дівчинку направили в “Охматдит”, де на початку відновлення вона майже постійно лежала та зрідка сідала на ліжко.

“Основними завданнями реабілітації перед протезуванням були: зміцнити м’язи тіла, підготувати ніжку до протезування, навчити дитину тримати координацію на одній нозі та вільно переміщуватися у просторі”, — розповів фізичний терапевт Назар Борознюк.

За словами протезиста Олександра Стеценка, дитяче протезування набагато складніше, ніж доросле. Адже діти постійно ростуть та змінюються.

“Тепер протез дівчинки удосконалили та зробили косметичним — подібним до справжньої ніжки. Це допоможе Марині подолати психологічний страх та соціалізуватися серед однолітків”, — йдеться в повідомленні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...