Мед Атлант

На Франківщині попрощалися із отцем Василем Пелипишаком

16 березня, у храмі святого Архистратига Михаїла, що у селі Хом’яківка Тисменицького протопресвітеріату, відбувся Чин священничого похорону за новопреставленим о. Василем Пелипишаком. 

Поминальне моління очолив отець Ярослав Рожак — віцепротопресвітер Єзупільський, пише Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Попрощатися з покійним отцем зібралися родина, близькі друзі, парафіяни та душпастирі Єзупільського й Тисменицького протопресвітеріатів.

У своєму прощальному слові о. Ярослав Рожак розважив над словами Господа про смерть:

«На Тайній вечері Господь наш Ісус Христос, знаючи, що наблизився час його смерті, потішаючи своїх апостолів, каже: „Коли б ви мене любили, то зраділи б, що я до Отця іду” (Ів. 14,28). Ці самі слова промовляє сьогодні до кожного із нас блаженної пам’яті наш дорогий отець, а ми разом із всією Церквою йому відповідаємо: «Блаженна путь, на яку йдеш нині душе, бо тобі приготовлено місце упокоєння»» .

«Дивлячись на життя протоієрея Василя, із певністю можемо сказати, що прожив він його богоугодно, стараючись, у міру своїх людських сил, зробити цей світ кращим, поділитися з ближніми своєю любов’ю. Почувши голос Божого покликання, він не завагався і, „покинувши все, пішов за Ісусом” (Мт. 19, 27) й віддався на службу Христові та рідному українському народові, служачи йому в любові й покорі. Бути священиком – це не означає бути досконалим, але прагнути бути з Досконалим Богом», — мовив отець Ярослав згадуючи покійного протоієрея Василя.

Тіло покійного священника захоронили у рідному селі Хом’яківка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...