Мед Атлант

Війна коханню не завада: у Франківську з початку війни одружилось понад 3 тисячі пар

З початку повномасштабного вторгнення франківці почали частіше брати шлюб. Війна не стала завадою для кохання, а навпаки стимулювала одружуватись.

Так у відділі державної реєстрації актів цивільного стану в Івано-Франківську з початку війни зареєстрували понад три тисячі шлюбів. Серед них чимало військових та внутрішньо-переміщених осіб.

 

«Нашим відділом з початку війни зареєстровано 3070 актів про шлюб. Одружуються на Прикарпатті і переміщені особи з Харкова, Маріуполя, Донецька, Луганська, Херсона , Чернігова та Запоріжжя. Близько 70% всіх укладених шлюбів це військовослужбовці. Хлопці, які отримали повістку, або які вже служать», – розповідає Леся Семченко, начальник відділу державної рейстрації актів цивільного стану в Івано-Франківську.

«Яким би не був тяжким рік, що минув – ми продовжуємо рухатись до перемоги. Кількість шлюбів суттєво зросла. Це, напевно, пов’язано з тим, що наших військовослужбовців мотивує кохання! Адже кохані мотивують їх рухатись вперед та допомагають приймати найважливіші рішення», – додає вона.

 

 

Начальниця відділу пригадує історію однієї з пар, де військовий з Харкова отримав поранення на фронті й приїхав на Прикарпаття для реабілітації. Тут за ним доглядала медсестра в яку він і закохався. Так кохання і привело їх до РАЦСу.

«Зараз найбільша мрія українців – перемогти. Кожен військовий мріє потрапити додому, впасти в обійми дівчини чи дружини, звити своє гніздечко і зажити у родинному затишку і вільній Україні», – підводить підсумки начальниця відділу державної реєстрації цивільного стану в Івано-Франківську.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...