Мед Атлант

Окопні свічки, дрони та автівка на фронт: як школярі з Івано-Франківщини допомагають ЗСУ

Учні Калуського ліцею № 3, що на Івано-Франківщині, виготовляють окопні свічки та вервички, проводять благодійні ярмарки, закуповують дрони та військову амуніцію для Збройних сил України.

Про це Суспільному розповів директор навчального закладу Михайло Коротич.

З його слів, допомагати українській армії учні ліцею почали у 2014 році.

12 випускників нашого ліцею загинули від рук ворога. Тому ми не можемо стояти осторонь і бути байдужими. Упродовж цих восьми років активно допомагали, а особливо, коли почалася повномасштабна війна. І це не тільки школа, а й батьки, і діти, і педагоги. Ми всі об’єдналися, щоб допомогти нашим захисникам”, — каже Михайло Коротич.

Допомогу, яку збирають у ліцеї, намагаються відправляти на різні напрямки. У фоє навчального закладу діти облаштували волонтерський штаб.

Одинадцятикласники плетуть вервички бійцям на фронт. Зі слів учениці Вікторії Худик, вони виготовили понад сотню таких оберегів. Навчили учнів цієї майстерності волонтери, а дехто опанував це уміння сам, каже школярка.

“Плетіння вервичок – це певний вид терапії. Тому що ти розумієш, що – корисна і ця вервичка стане оберегом для якоїсь захисниці чи військового. І це зігріває душу – ось це долучення до волонтерської роботи”, — розповідає Вікторія Худик.
Також у ліцеї діти виготовляють окопні свічки. Школярі ріжуть картон для бляшанок, а вчителі заливають їх воском.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...