Мед Атлант

В Івано-Франківському драмтеатрі покажуть виставу “Інтерв’ю з Богом”

У Франківському драмтеатрі 29 березня 2023 року актори зіграють виставу “Інтерв’ю з Богом”. Спектакль представлять у жанрі “розмова без антракту”.

За словами режисера постановки Ростислава Держипільського, глядачі побачать діалог журналіста, який повернувся з війни, та Бога в образі молодого сучасного хлопця, пише Суспільне.

“Інтерв’ю з Богом” — це історія про переживання від розпачу та абсолютного спустошення до відчуття віри й спокою. Вистава розповідає про посттравматичний синдром, силу любові та віри. Готуючи постановку, режисер Ростислав Держипільський зустрічався з родинами загиблих іванофранківців.

“Вони вважають, що суспільство байдуже до їхніх проблем. Я, зі свого боку, почав говорити, що це не так. Інколи ти не знаєш, як про це говорити. Але під час розмови я зрозумів, що це потрібно обговорювати. Це — як сповідь, коли тобі болить”, — каже Держипільський.

Актор Олег Панас, який зіграв головного героя, каже: це — особлива роль.

“Це — виклик для нас. Наші воїни, їхня роль — найважливіша. Ми говоримо про журналістів, парамедиків, акторів, які висвітлюють ці всі події задля того, щоб світ дізнався правду і ми дійшли до перемоги”, — говорить Олег Панас.

Виконавиця ролі дружини головного героя Тетяна Шавкова каже: родина залишається головним прихистком для бійця, який повертається з фронту.

“Як дружині поводитися, коли чоловік повернувся з війни? Як підтримувати? Які конфлікти виникають, як вони можуть розв’язатися? Я дуже сподіваюся, що люди побачать, що насправді родина завжди буде підтримувати та любити тебе”, — каже акторка Тетяна Шавкова.

Участь у підготовці вистави брав також художник Ярема Стецик. Його син Юрій пропав безвісти під час російсько-української війни. Тож митець додав до спектаклю ідею християнських муралів.

“Дуже чітка історія, коли Бог Ісус говорить, що “я тебе тягнутиму шнурками любові”. Але ми кажемо, що цей шнурок є кров’ю з його ран. Вона — не трагічна, кров — любляча”, — каже Ярема Стецик.

Прем’єра вистави “Інтерв’ю з Богом” відбудеться 29 березня на сцені у підвалі драмтеатру.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...