Мед Атлант

В УПЦ МП пояснили, як зможуть залишитись в Лаврі

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло заявив, що він та духовенство УПЦ МП має право залишитись і не планує покидати Лавру до закінчення судового розгляду із заповідником “Києво-Печерська Лавра”.

Про це пише УП з посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень

“У вівторок прийшов лист про те, що 30 числа з храму преподобного Агапіта почнеться “перехід” Лаври державі. Закон на нашому боці. Ми залишимось у Лаврі до закінчення судового розгляду. У нас довгостроковий контракт, який не можна розірвати під час воєнного часу. Нам запропонували “компроміс”: виїжджають з Лаври блаженніший Онуфрій, семінарія, і я. Я сказав, що з хреста не сходять, з хреста знімають. Ми не потребуємо таких “компромісів”. Вони хочуть забрати нашу Лавру, Почаївську, і перейти до жіночих монастирів”, – сказав митрополит Павло.

Митрополит Павло заявив, що завдяки молитвам духівників і парафіян УПЦ МП всі президенти України ставали президентами.

29 березня стало відомо, що до Господарського суду Києва надійшов позов від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/УПЦ (МП).

У Лаврі подали позов до Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра”, яким вимагають визнати недійсною відмову від договору з УПЦ МП.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...